Inspiratie – Toilet

Als er nog een ruimte is in huis waar ik me aan erger is dit het toilet wel. We hebben 3 jaar geleden wel een keer de WC-pot vervangen, omdat deze gebroken was, maar de tegels verder niet. Om inspiratie op te doen ben ik al lekker op internet gaan neuzen.
Waarom erger ik mij aan het toilet ? De tegels passen helemaal niet bij onze stijl van het huis. Het heeft allemaal een blauwe tint. Op de vloer hebben we al een stuk zeil gelegd, maar ook dit past niet in het geheel. Totaal niet onze smaak. 
IMG_1249
Dit is ons toilet op dit moment, we hebben de wc bril al opgeleukt met een New York bril, ook zie je op de foto de blauwe tegels van de vloer. We hebben geprobeerd de muur op te leuke met de groene blokken om iets in te zetten.
IMG_1252
Maar….. Binnenkort komt hier verandering in, we zijn op het moment ideeën aan het opdoen om de wc te gaan verbouwen. We zijn al in een winkel geweest waar ze ons goed hebben kunnen adviseren en waar we diverse ideeën hebben opgedaan. We weten al wel dat we geen fonteintje in het toilet willen, deze hebben we nu ook niet en als ik zie hoe vaak die bij andere gebruikt wordt en wat ons dat aan ruimte kost, vind ik dat echt zonde! 
Vincent wilt graag een wat hogere zitting, dat is met geen enkele hangpot een probleem. Punt 1 is afgevinkt. Ik wil heel graag zo een mooi muurtje achter de wc om wat leuke dingetjes op te kunnen zetten, maar die zie je vaak als zijnde plonspot. Vincent wilt absoluut geen plonspot (diepspoel) hebben. Wij kregen het advies om eens na te denken over een wc pot welke tornado flush heeft. Dit is een combinatie tussen plons en niet-plons. Punt 2 lijkt ook afgevinkt te zijn!  en punt 3, de tegels…
IMG_1267 
Dit is wel echt super gaaf, beton-look, helaas past dit niet bij de rest van ons huis en gaat die leuke inham in de muur niet lukken, wij hebben namelijk een raam zitten aan die kant waar de wc komt te hangen. 
Poeh wat een keuze heb je, we zijn het wat betreft de kleur en de structuur wel met elkaar eens, maar er is veels te veel keuze! We zijn ook flink aan het rondkijken op internet en ook Pinterest.
We denken er aan om te tegelen tot aan het plafond, en de muur achter het toilet dezelfde tegels te geven als de vloer.
Als tip hebben we ook meegekregen om te gaan voor grotere tegels, zo lijkt de kleine ruimte van een wc groEen bijschrift invoerenter en heb je niet de onrust van de vele voegen.
4beefbf287e9ba1a3ea52ab768c20715
Hier een voorbeeld van een muurtje die getegeld is met lange smalle tegels, ook wel heel mooi, maar toch ook wel onrustig door de vele voegen (vind ik persoonlijk). Dit zijn meer voorbeelden hoe het kan, deze tegels zijn bijvoorbeeld te licht, maar het idee is wel leuk!
Hebben jullie ooit al eens het toilet verbouwd? Nog tips waar we op moeten letten? Hoe zijn jullie gaan zoeken naar wat je mooi vind?
bec416d2554174b4b3b32fab0d186470
Dit vind ik persoonlijk ook heel mooi, zo’n donkere tegel (wel wat te groot). Genoeg nog om over na te denken! 
Houd mijn FacebookpaginaInstagram en Bloglovin’ in de gaten en je ziet hopelijk snel het eindresultaat van ons toilet!
Liefs Jessica

5 gedachten over “Inspiratie – Toilet

  1. Die laatste vind ik ook mooi! Wij gaan over een aantal maanden ons toilet beneden vervangen. Die pakken we meteen mee als we de badkamer gaan doen. Best wel spannend weer zo’n groot project en zie al op tegen alle stof en rommel. Maar het hoort erbij.
    Ik ben benieuwd hoe jullie toilet uiteindelijk word!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: